zondag 22 februari 2015

suikerdieven




Klakkaarts/Suikerdieven/Wentelteefjes/Verloren brood
De naam hangt beetje af van de streek en dialect
t Was lang geleden dat ik er at en had daar dus eens echt goesting in
 
Brood (best wit) soppen in een mengsel van ei en melk (mag ook sojamelk)
bakken in de pan (iets meer dan hier op de foto)
en dan bestrooien met suiker, dat is de originele versie
maar je kan naar eigen smaak zoetigheid toevoegen
zelf koos ik voor honing
en t was van lek me liptje :-)



21 opmerkingen:

  1. Mmm,de moeder van een vriendinnetje van vroeger maakte die altijd voor ons.Wentelteefjes noemen wij ze....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit Rantje, bij ons noemen ze het ook verloren brood!
    Ideaal gerechtje, als uw boterhammen bijna uitgedroogd zijn :-)
    Nog een fijne zondag
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat maakt ik nog steeds voor mijn kleinkinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. MMMMM....wentelteefjes..!
    Die maak ik wel van oud brood gewoon in de koekenpan :-)
    Fijne avond meis.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je wentelteefjes, vind ik een mooie naam, zien er heerlijk uit! Mooi goudgeel gebakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik bij de ei en melk wat custard, worden ze mooi geel en wat smaakvoller en drogen/garen sneller ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. T water komt me in de mond!En net nu ik terug een beetje op dieet ben! Ik maak dat ook soms als avondeten met kaas en ham, is eens iets ander dan een croque monsieur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Of... hoe simpel zòòòòò lekker kan zijn, Antje... !
    Bak ik af en toe eens...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wentelteefjes noemen wij het, maar het is een eeuwigheid geleden dat ik dit nog gegeten heb....

    ik krijg er wel goesting van..

    fijne zondagavond

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wentelteefjes:-)
    dat klinkt dan weer nét effe anders hé:-)
    heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oma heerlijk. Ik ken het als wentelteefjes maar verloren brood klinkt veel leuker.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. En dit is wel zo ontzettend lekker!!!!
    Wij noemen het altijd verloren brood en ik lust er wel pap van.
    De andere namen kende ik trouwens niet op wentelteefjes na dan hihi.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wij noemen het hier "verloren brood". Mijn moeder maakte dat dikwijls als vieruurtje toen we van school kwamen. En opa at het ook zo graag . Hij strooide er ook wat kaneel over!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij noemen het verloren brood of wentelteefjes die twee andere benamingen ken ik niet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha ja.. wentelteefjes met suiker en kaneel.. tjonge.. ik woonde nog thúís bij m'n ouders toen ik dat voor het laatst at!
    Maar toch wel het lekkerste met witbrood en wie hééft dat nog..?? :-P
    Je kunt soms zo ineens ergens enórme trek in hebben hè.. zo zat ik vorige week op een ochtend eens aan de griesmeelpap! Was ook al lang geleden maar smaakte nog even goed! :-)
    Groetjesss!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi An.

    Lekker is dit he!
    Ik doe altijd als ik het bak een klein beetje kaneel er nog op.

    Heerlijk!!

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wreed nijg lekker allemaal :-)
    Wij noemen dat 'verloren' of 'herwonnen' brood (benaming is van uit mijn jeugdjaren in Merchtem)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het is een eeuwigheid geleden maar ..... Lekker met stroop .....

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jij lijkt wel een bijtje An, die zijn ook gek op honing en ander zoetigheid!
    Je foto's zijn weer puik, maar ik krijg er toch geen goesting van! Ik heb de suiker in de ban gedaan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het zijn de eenvoudigste dingen die het leven mooi maken, Fotorantje.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ha, een wentelteefje, ziet er bijzonder smakelijk uit

    BeantwoordenVerwijderen

lief dat je op bezoek kwam!
dankjewel dat je de tijd nam om te reageren!
gezellige dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...