AVG – GDPR. Privacyverklaring/Wetgeving 2018.

De bescherming van de persoonlijke levenssfeer van bezoekers, en bezoekers die reageren is van groot belang voor de uitvoering van de blog-activiteiten.

Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Fotorantje houdt zich in alle gevallen aan de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Gegevens die worden op geslagen:
– voor- en (indien opgegeven) achternaam/nickname
– e-mailadres
– IP-adres
– locatie gegevens
– gegevens over jouw activiteiten op deze website
– lijst met contactgegevens van de bezoeker via een app
– internetbrowser, apparaat type.

Met welk doel en op basis waarvan verwerkt deze website persoonsgegevens ?
– voor het verzenden van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt gepubliceerd,
– en om contact te kunnen opnemen via e-mail, indien nodig.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen.
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.
Je hebt het recht bij mij een verzoek in te dienen je persoonsgegevens die zijn opgeslagen in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, zal ik je om een kopie van je identiteitsbewijs vragen. Ik zal dan zo snel mogelijk reageren, uiterlijk binnen de vier weken, op het door jou gedane verzoek. Ik wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Hoe persoonsgegevens beveiligd worden:
Fotorantje neemt de bescherming van jouw gegevens uiterst serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Mocht je toch vinden dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact.
Fotorantje heeft een beveiligde HTTPS verbinding om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
Hyper Text Transfer Protocol Secure, afgekort HTTPS, is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens.
– Er zit beveiliging op deze website om deze te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.
– Er wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website.
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze privacyverklaring, laat dan gerust een bericht achter op mijn site.

Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. Blogger.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien uit welk land een lezer komt en hoeveel lezers er zijn. Gravatar en Blogger.com zijn beiden onderdeel van Automattic.

Cookies.
Fotorantje maakt gebruik van tijdelijke cookies, kleine eenvoudige bestandjes met gegevens die op de harde schijf van jouw computer worden opgeslagen. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en dienen enkel om het gebruik van de website voor jou gemakkelijker te maken. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van een speciale cookie om de website te herkennen de volgende keer dat je deze bezoekt. Met dit bestand hoef je niet telkens je naam en e-mail in te voeren. Als je in je browser het gebruik van cookies hebt uitgezet, kun je nog steeds de site bezoeken.
Bij een bezoek wordt automatisch je IP-adres opgeslagen in twee logfiles. Fotorantje doet onder normale omstandigheden niets met de opgeslagen IP-adressen. Deze gegevens worden na verloop van tijd automatisch gewist.
Verder worden er cookies van derden geplaatst onder andere door het gebruik van:
– knoppen voor sociale media
– ingesloten video’s
– hulpmiddelen voor analyse door Blogger, etc.
Fotorantje heeft het recht deze privacy verklaring ten alle tijden aan te passen. Dit zal ten alle tijden worden aangegeven.

Reacties onder berichten:
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen en eventueel de link van je website (als je deze info achterlaat.) Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te publiceren onder een blog op mijn website, en worden bewaard tot jouw verzoek om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.
Contactgegevens (via e-mail)
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij per e-mail te kunnen beantwoorden of contact met jou op te nemen als dat nodig is. Deze gegevens worden niet bewaard, zodra de mail is afgehandeld verwijder ik deze.

Afbeeldingen.
Alle afbeeldingen zijn eigen werk tenzij anders vermeld. Wil je gebruik maken van een van de afbeeldingen, contacteer me eerst, én maak een link naar de oorspronkelijke afbeelding.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

leuk dat je op bezoek kwam!
dankjewel dat je de tijd nam om te reageren!
gezellige dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...