Vruchtbare stengels van de Heermoes
Mooi toch
Dat ik het niemand onkruid hoor noemen
want heermoes bevat een overvloed aan mineralen
zoals silicium wat onmisbaar is voor de mens
Het speelt een rol bij de opbouw van je bindweefsel,
botten, huid, nagels, haren en nog zoveel meer.
De sporenaar is in het begin nog dicht.
Je ziet een patroon van zeshoekige vakjes.
Als de sporen rijpen, wijken deze vlakken uiteen en zie je onder de kleppen witte zakjes hangen.
Dat zijn de sporenhouders, die een massa aan sporen produceren.
Deze stengels verschijnen voordat de groene paardenstaarten uit de grond komen
Prachtige foto's, (ook) met die druppeltjes...!
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Mooie foto's met interessante informatie.
BeantwoordenVerwijderenZe zijn prachtig An, maar ik ben bang dat veel lieden het niet in hun gazon willen hebben
BeantwoordenVerwijderenAlles in de natuur is mooi hé, als je het maar wilt zien🥰
Als ik de Heermoes in mijn tuin zou hebben, zou ik ze koesteren. Helaas hebben wij geen gras. Met wel veel (on)kruiden die bijen en vlinders aantrekken. Volgens mij heb ik de Heermoes nog nooit gezien. Prachtige foto's An. Jij verheft elke creatie van de natuur tot een kunstwerk.
BeantwoordenVerwijderenMaar je wilt dat écht niet in je tuin hoor.. dat neemt je hele tuin over en je krijgt het nooooit meer weg. En al dat goeds waar jij over schrijft krijg ik er niet uitgehaald..! :-P
BeantwoordenVerwijderenknappe foto's An en met leuke weetjes
BeantwoordenVerwijderenprettige dag
Dat zijn schitterende foto’s. Heerlijk om ze te bewonderen. Ze zijn wat woekerig maar oh zo mooi als ze hun kopjes laten zien. Je bent wel laag gegaan 😀
BeantwoordenVerwijderenZij stonden gelukkig hoger want zo diep zou niet lukken 🤭
VerwijderenHoi An.
BeantwoordenVerwijderenIk vind dit mooi.
Groettie van Patricia.
Knappe foto's An 👏 en heb weer wat bijgeleerd ook 👍 - gr Erna V. R.
BeantwoordenVerwijderenWeer wat geleerd van je met deze mooie foto's. Is heermoes dan eetbaar
BeantwoordenVerwijderen?
ik lees: De jonge, groene scheuten van de plant worden vaak gegeten als groente en hebben een licht bittere smaak. Ze kunnen worden toegevoegd aan salades, soepen of worden gebakken als bijgerecht. Thee van de plant maak je door het kruid minimaal vijf minuten zachtjes te koken - giftig voor dieren
Verwijderen