dinsdag 28 juli 2020

voorspelbaar


Hoog tijd dat dat virus eens z'n oren laat hangen zoals dat bloemetje hier
Maar t was voorspelbaar hé dat het terug hevig zou toeslaan
er werden veel te vlug versoepelingen toegestaan, t beest was nog te fel aanwezig
ipv dat eens rustig aan te pakken en nu en dan iets te versoepelen
Natuurlijk draag ik het mondmasker die nu verplicht is in onze straten
al krijg ik er wel hoofdpijn van
maar liever dat dan dat corona toeslaat natuurlijk



16 opmerkingen:

  1. T is om te huilen An,de mens is xo'n egoitisch wezen 😭

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gaat in wezen niet over de versoepelingen, maar om het feit dat mensen dan zich meteen nergens meer aan houden. We mochten lekker weer wat op een terras drinken, maar dan gaan mensen meteen weer bij elkaar zitten te klitten ipv zich aan de afstandsregel te houden. Is gewoon balen dat sommige mensen zo onvoorzichtig zijn of gewoon lak hebben aan alles en iedereen. Hier in Rotterdam zijn het de studenten en de mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.. die blijven maar feestjes geven en bezoeken, ook Suikerfeesten en Offerfeesten.. met velen in een kleine ruimte gaan zitten, alsof er geen corona bestaat. En dan kunnen straks alle oppassende mensen met die hitte met zo'n mondkapje op gaan lopen? ik hoop het echt van niet, want dan zullen er nog véél meer demonstraties gaan komen vrees ik..!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal wáár, sommige groepen denken er zo gemakkelijk óver.
    Maar je beregende bloem is prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad het was alles voor de economie in de eerste versoepelingen. Je weet als je horeca en 15 mensen samen toelaat dat er feesten zijn.

    Drank in de man, wijsheid in de kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'k Draag 'm bijna ook altijd nu, Antje. Een gemak is 't niet, maar als we dat beestje daarmee kunnen helpen verslaan...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het komt erop neer dat we zo weinig mogelijk persoonlijk sociaal contact hebben,afstand houden, handen en gezicht wassen,ontsmetten... dat alleen kan de verspreiding tegengaan en afremmen. Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt kunnen we het wel afremmen, maar helaas hebben de laatste maanden bewezen dat gezond verstand niet altijd aanwezig is bij veel mensen. Het is wachten tot er een vaccin komt... (en dan nog is het oppassen geblazen).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De berichten zijn niet gunstig he An.

    Ik heb mondkapjes aangeschaft, het is hier nog niet overal verplicht.
    Maar denk dat het net als bij jullie wel komt.

    Groetjes en blijf gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het nog steeds een heel nare onzekere situatie waarin we zitten. De mondkapjes zitten steeds in de tas voor de overvolle plekken. Want hoer is hte niet overal verplicht, maar voorzichtig voor alles. Blijf fit en gezond

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het blijft een moeilijke situatie.
    Het belangrijkste is afstand houden, en de regels volgen.
    Maar dat blijkt ook erg moeilijk voor sommigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hier zijn ze overal verplicht An....

    maar gemakkelijk om dragen zijn ze niet

    prachtige foto van die voor mij onbekende bloem


    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi An.

    De foto is prachtig.
    De situatie wereldwijd is verschrikkelijk.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hier in de stad en omgeving ook niet verplicht maar ik draag deze wel want je weet maar nooit wie het onzichtbaar bij zich draagt. Het was alleen aan de zijkanten wat open en heb met wat vouwen met de nietmachine het wat versmald en past nu wel op mijn smal gezichtje. Heb er genoeg in voorraad maar moet die nog wat aanpassen. Het zijn nu ook de jongeren die besmet raken dus ik hoop echt dat mensen nu eens wijzer worden en zich aan de regels houden. En de treurende bloem vond ik ook heel goed gefotografeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh zo waar An, maar we staan ervoor en moeten er door, hoe moeilijk het ook is. We kunnen enkel doorbijten en hopen op betere tijden. Of alles nog wordt zoals voorheen is echt koffiedik kijken, erg... maar het is niet anders. Die verwelkte bloem is wel heel toepasselijk, mooi beeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als iedereen op vakantie mag dan weet je dat zo'n virus weer opduikt. De mondkapjes zullen voorlopig nog wel blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ze hebben de versoepelingen inderdaad veel te snel doorgevoerd. We moeten voorzichtig blijven, maar we laten onze oren nog niet hangen en we houden de moed erin.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik denk dat de meeste mensen zich wel tamelijk goed aan de regels hielden maar toen de horeca open ging dachten er velen: "alles is voorbij, we kunnen weer feesten". Met toch wat angst wacht ik ook af wat er staat te gebeuren als de vakantiegangers terug naar ons land keren.... We zullen maar het beste hopen zeker en netjes doen wat ons gevraagd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je op bezoek kwam!
bedankt om te reageren!